Mijn vriend Eugène van Angelbeek (Eus voor intimi) is sinds jaar en dag de uitbater van Molen de Jonge Dikkert in Amstelveen. Ooit onderscheiden met een Michelinster onder een vorige eigenaar, wil Eus de ster terug, en heeft daar Marcel Bonda voor aangetrokken, de voormalige souschef van Bord’Eau* in Amsterdam.

We zitten op het terras, Eus, Ron en ik, vrienden onder elkaar, dus hierna gaat alles door een roze bril, want ik houdt van die gekke “kopstoot”. Ik zal me beperken tot een summiere uitleg van de gerechten. De corvina (NL: Ombervis) is gemaakt met aji mirasol (een pepertje), passievrucht, radijs, XO saus en pandan,

de daarna volgende vichysoisse met gerookte crème fraiçhe, prei, mierikswortel en peterselie en komt met asetra kaviaar (zie boven). De Pietrabianca chardonnay Castel de Monte van Tormaresca (I, 2017, organic!) wordt aangeraden door Paul en is super. Tussengerecht is tongschar, met tortellini gevuld met paddestoelen, cantharellen, rettich en bieslook.

Pièce is Holstein dubbeldoel koe, entrecôte en stoof, codium vinaigrette, asperge en crème van gerookte paling. Paul komt met een Altura Pinot Noir van Norton (Argentinië, 2018) en er komt en extra gerechtje in de vorm van duivenborst met rode biet.

Eus is bang dat we met honger naar bed gaan en regelt nog wat eendenlever met jus van ge-bbq’de knolselderij, umeboshi en Taggiasche olijf, waarna een dessert met kiwi. Ik zou de superlatieven achterwege laten want vrienden, maar de Jonge Dikkert is echt supergoed en hard op weg naar die ster. Ik mijmer nog wat na naast de vriendelijke Job van Rentabob en geniet op weg naar huis van de ondergaande zon. Life is good.

Molen de Jonge Dikkert | Amsterdam weg 104 | Amstelveen | bel 020 643 3333


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.