Het is de laatste dag van 7 dagen fotograferen aan de rand van de Dordogne en ik heb een stukkie buikspek over. Zonde om weg te gooien en we moeten nog lunchen. Supersimpel gerechtje, met een superlekkere smaak. Indirect garen tot 65ºC kern, daarna eventueel direct.

Dit recept komt uit Simple Smart BBQ van Julius Jaspers, verschenen bij uitgeverij Carrera. Alle foto’s zijn, zoals altijd, van Dennis Brandsma

Recept Afdrukken
buikspek met droge rub
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken BBQ
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 3 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken BBQ
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 3 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. meng met de hand zout, peper, bruine suiker en mosterdpoeder en rub hier het spek rondom mee in. Leg minimaal 8 uur en maximaal een nacht in de koeling.
  2. laat het spek 2 uur op kamertemperatuur komen en leg op de (kamado) bbq.
  3. gaar het spek 2 uur op 120ºC of tot een kerntemperatuur van 65ºC*.
  4. stook de bbq op naar 200ºC en grill het spek rondom krokant tot een eindtemperatuur van minimaal 71ºC.
Notities

*elke bbq is anders, de 2 uur is een richtlijn, 65ºC is de koers!


Reacties

  1. Reply Door Hans Blom

    Het zou handig zijn wanneer er bij vermeld wordt wanneer er direct en wanneer er indirect gewerkt moet worden. In dit recept zou ik zelf zeggen dat de eerste 2 uur indirect zijn en het laatste deel direct. Klopt dat?

  2. helemaal gelijk, dank, ik heb het aangepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.