Ik ben niet zo van de lange ritten op drukke dagen in de vakantie dus gaan we op vrijdag al richting Spanje.Dat hadden we net zo goed niet hoeven doen, wat een ellende… Enfin, gedane zaken nemen geen keer, dus na de zoveelste file in zuid Frankrijk zijn we zaterdag rond lunchtijd in Figueres (E) in Motel Ampurdan, ook wel El Motel.

El Motel is een prima 3-sterren hotel langs de oude RN, heel klassiek en met een ruime historie. Je kunt hier prima slapen maar je moet hier vooral zijn voor het eten.

Jaume Subiros is hier al jaren de baas en ook de chef, en zijn zoon Jordi treedt langzaam in zijn voetsporen. Klassiek Spaans met een twist en dat begint al met de gefrituurde ansjovisgraten en de croquettos de queso met alioli. Alles waanzinnig op smaak en de alioli met een ruime vleug saffraan.

Vooraf ga ik voor de croquettas de bacalau en de pincho met kleine stukjes inktvis, super met de rose van Chivite collecion 125 (E, 2016),

waarne de bacalau “Josep Mercader” met spinazie en Hollandaisesaus.

Stukje kaas van het prachtige plateau en een spannende voetbalwedstrijd in de bar. Heerlijke middag, op naar Gerona vanavond.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.