Mooie plekken zijn er om te delen, en zeker als je er ook nog eens lekker kunt eten. Casamar* in Llafranc (Costa Brava) is zo’n plek, stomtoevallig kwam ik hier vorig jaar met Okky terecht in april. Ver voor het seioen was het een serene rust op het terras boven de baai van Llafranc, waar toen een hoop werk werd verricht aan het het opsuiten van het strandje. We aten er fantastisch en zaten er heerlijk (zie bericht op 30 april 2017).

Vorige zomer was ik benieuwd naar de nieuwe kaart, het opgespoten strand, was het nog steeds zo’n serene rust en zou mijn vriend Arjen (www.dutchfoodie.nl) het er ook zo fijn hebben. Wederom klopt alles (zie 18 augustus 2017).

Deze keer ga ik met mijn vriend Ferry van Het Bosch in Amsterdam, nadat we eerst de voorraad van de 6 km verderop gelegen wijnwinkel Grau hebben geplunderd. Ik hoef het niet meer te vertellen; tafel op het terras overlooking the bay, de getalenteerde Quim Casellas in zijn hagelnieuwe keuken, zijn lieve zus Maria in de service en godddelijk lekker eten, om nog niet te spreken van de prachtige wijnkaart. De sommelier krijgt de opdracht een wijn te vinden die we allebei nog niet kennen, wat lastig is want hij kent ons niet. Hij doet dat slim en pakt er 2 waarvan er maar weinig zijn gemaakt; Fles 453 van de 1064 van La Solana Alta (E, Priorat, 2015) en een witte Rioja, Montes Obarenes (E, 2014) waar er slechts 1523 van zijn gemaakt. Schoten in de roos!

Het eten, we gaan voor het tasting-menu;

sardine in een gazpacho van groene bonen en appel

ceviche van goudbrasem met gember en tomaat

gerookte zee-aal met foie gras en “nectar” van groene ananas

klein broodje (penny bun) met garnaal, aardappel en paddenstoel

tonijn met consommé van gebakken tomaat

gamba’s à la plancha (extra gerechtje, “er zijn vandaag ook verse gamba’s…”), zie boven

schouder van Iberisch speenvarken met salade van appel en sinaasappel

koude citroencrème en granité van bleekselderij

cho-co-la-te, ofwel ganache, 2 texturen van hazelnoot, en schuim van Maria-kaakjes

Niet de laatste keer hier, for sure! (meer foto’s op Facebook)

Hotel-Restaurant Casamar | C/del Nero 3 | 17211 Llafranc | Girona | info@hotelcasamar.net | www.hotelcasamar.net | +34 972 300 104 | zondagavond en maandag gesloten en op vakantie van 1 januari tot 13 april


Reacties

  1. Door Rosalinde

    Hallo ik weet niet of ik aan het goede adres ben, maar ik heb een vraag aan Julius Jaspers.Ik heb op you tube gekeken hoe Julius Jaspers mayonaise maakt.Heb het geprobeert .Maar ik het was nog een beetje aan de dunne kant.Hoe krijg ik het dikker .Hoeveel moet ik van alles gebruiken.Deze methode is wel het best met de staafmixer.Zou het fijn vinden om een reactie te krijgen.Ik wilde voor mijn verjaardag zelfgemaakte mayonaise maken.Voor de sausjes.BEDANKT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.