De Lobby in Hotel V, en dan die dicht bij het Amstel station, vind ik een fijne plek. Lekker ingericht, mooie open keuken, kekke meubeltjes en goed eten. Als forens vind ik het ook nog eens prettig dat je altijd kunt parkeren en in een poep en een scheet op de buitenweg zit,

Jeroen van Spall, ik ken hem nog uit Visaandeschelde, is hier executive chef en staat vanavond aan de passe. Op aanraden van de vrouw, die hier onderlaatst met vriendinnen was, starten we met een superlekkere ceviche van corvina met jalapeño, gepofte quinoa, grapefruit en avocado.

De witte Côtes du Rhône “Madame d’Ust” van Domaine du Bois de Saint Jean (F, 2016) gaat hier prima bij, wat een geluk is want ik ken haar niet (dit geldt voor vrijwel alle wijnen op de kaart). Je kunt hier kiezen voor de formule 3-4-5-6 gerechten dus als tussengerecht, ik kies voor 3, heb ik gebrande makreel met koolrabi, spekbokking en yuzu vinaigrette, die er niet alleen mooi uitziet maar dat ook is (zie boven).

Pièce is procureur met pulpo, een polentakoekje, een stukje nepmais (mousse in de vorm van mais), paddenstoelen en Iberico-jus, met een lekkere Rioja Viña Arana reserva van La Rioja Alta (E, 2009). Lobby is een lekker adres!

(een paar dagen later “moet” ik hier lunchen met vriendin Marije en neem ik weer ceviche en de shakshuka. Niet zo lekker als laatst in Tel Aviv maar prima!!)

De Lobby | Fizeaustraat 2 | 1097 SC Amsterdam | bel +31 20 7585275 | www.thelobbyfizeaustraat.nl


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.