Ik ben jarig vandaag (laat maar, dit was al een paar weken geleden, ik doseer de berichten een beetje) en vier dat tussen de middag met mijn oudste vriend Steven bij Oud Zuid, een steenworp van zijn voordeur. We starten met een glaasje wit, La Dame van Terre des Dames (F, 2017) en een dozijn perfecte oesters met mignonette en een soort jam van passievrucht…(probeersel uit de keuken, op zich lekker maar niet bij oesters)

We nemen het lunchmenu, het kan wel op, wat begint met een vitello tonato met verse tonijn, die een wat rommelige indruk maakt. De smaken zijn op zich prima hoewel ik een fluweelzachte tonatosaus lekkerder vindt in plaats van stukjes verse tonijn, en het ei had een minuut langer gekookt mogen worden. Wel lekker veel sla erbij!

De zeebaars met groene groentes, zwarte pasta en cantharellen is perfect, mooie cuisson en lekkere smaken. Toe een beetje kaas die allen goed gerijpt èn op temperatuur zijn.

Een heerlijke middag buiten op het terras, waar stenen-jongens af en aan rijden op kleine scootertjes, het lieve meisje van de bediening veel te hard in haar eentje moet werken, en wij genieten van een tweede glas wit, Where dreams have no end van Silvio Jermann (I, 2015).


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.