De coquilles zoals Robert en ik ze vorige week maandag op The Night of the Gastronomy hebben geserveerd, 375 stuks in 13 minuten, dankzij de geweldige hulp en service van team Okura. Deze avond werden alle nieuwe sterren en Bib’s in het zonnetje gezet waaronder m’n eigen good old Jos Grootscholten met zijn Sharon. Kitchenjos stond een klein jaar in de keuken van de Kauwgomballenfabriek voordat hij voor zichzelf begon in Capelle aan de IJssel. Binnen 14 maanden een ster…!!

1. Snijd de coquille-schelpen met een mesje open door de sluitspier aan de platte kant van de schelp door te snijden, en maak ze schoon (dit doe je door je wijsvinger tussen het scharnier en het vlees te steken en met behulp van je duim in 1 vloeiende beweging de rotzooi en het koraal over het vlees weg te trekken). 

2. Spoel de coquilles en schep vervolgens met een beetje scherpe lepel de restanten van de sluitspier weg bij het vlees (dit gooi je weg). 

3. Snijd de helft van het vlees los van de holle kant van de schelp. In dit snijgleufje prop je een klontje boter (wij hadden de boerenboter van de Lindenhoff), en een volgend klontje leg je op het vlees. Zet alles koud weg en laat je het minimaal een uur voor het grillen buiten de koeling chambreren. 

4. Maak een papje van sojasaus met geraspte knoflook.

5. À la minute;  schenk een halve theelepel soja/knoflook op de coquille en bedek haar met een donslaagje Parmezaanse kaas. Zet de coquilles op de grill of in de oven totdat ze beginnen te sputteren, haal direct van het vuur, besprenkel met een druppeltje citroensap en bestrooi met wat gesneden peterselie. 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.