Een betere manier om het jaar af te sluiten is er bijna niet, het hele stel vrijwel compleet in het geheel vernieuwde Bosch, en iedereen heeft wat lekkers te drinken meegenomen.. We starten met wat “groene” champagne van Jean Augustin, o.a. een prachtige blanc de blancs, met daarbij een amuse bestaande uit pomprak, of is het pomme praque.., met daarbij wat Russische nepkaviaar en bavarois van schorseneer. 

Aan tafel staat er direct een salade van kingkrab, knolselderij, peperroom en kreeft met daarbij Puligny Montrachet “Hameau de Blagny” (F, 2008), even later gevolgd door Meursault-Genevrières van Comtes Lafon (F, 2003) die makkelijk opbokst tegen de dorade met risotto, hazelnoot, witlof en sinaasappelolie. Prachtige smaken, zowel op het bord als in het glas, maar het echte werk moet nog komen.

Sucade met madeira, met achtereenvolgens Mouton Rotschild 1986, Sassicaia 1988 en Solaia 1988. Super, super, super, alle 3 natuurlijk, perfect bewaard dus niets mis mee, waarbij het podium in zijn geheel wordt ingenomen door de Sassicaia, wauw…!!

Ondertussen is het laat aan het worden dus we verkassen naar de bar voor een laatste slokje. De restanten worden bij elkaar gezocht, overgegoten en weer mee naar huis genomen, en een nieuwe traditie is geboren. Wat een feest



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.