De drooglegging in Amerika zorgde in 1886 dat John Pemberton in Atlanta een nieuw drankje bedacht op basis van de bittere kolanoten. Goed veel suiker erdoor heen en vandaag 135 jaar geleden gingen de eerste flesjes over de toonbank in Jacob’s Pharmacy.

Coca Cola, ik drink het niet vaak, een enkele keer een enorm glas met veel ijs en dan een verschrikkelijke boer, maar ik kook er wel af en toe mee. De colakip (kun je hier terugvinden), maar ook spareribs-in-coca-cola en natuurlijk de coca-cola-barbecuesaus,  , maar ik heb er ook laatst rauwe ui mee gepickled, echt superlekker.

De eerlijkheid gebiedt me wel te zeggen dat ik het later nog een keer heb gemaakt maar bij gebrek aan cola met tonic, was ook prima, dus ik ben bang dat het toch vooral de suiker (tonic bevat meer suiker dan cola) is die het ‘m doet!

Recept Afdrukken
Coca Cola pickled onions
Maaltijd garnituur
Keuken BBQ
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
Ingrediënten
Maaltijd garnituur
Keuken BBQ
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng sojasaus, sambal en Coca Cola aan de kook en laat voor 2/3 indampen.
  2. Meng met azijn en limoensap en giet in een glazen pot over de rode ui.
  3. Laat 2 uur afkoelen en sluit af.
Notities

Je kunt de onions 2 weken in de koeling te bewaren.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.