Uitzonderingen bevestigen de regel, dus in de Week zonder vlees een vleesgerecht, maar dat is omdat Coca Cola op 12 maart 1894 hun eerste fabriek openden in Vicksburg Mississippi. Dit is een makkie, in Coke voorgekookte ribs met suiker en chili, je hoeft ze alleen maar af te grillen (pas op, door al die suiker kan het snel gaan fikken).

Dit gerecht staat in mijn BBQ Atlas, die uitkomt op 14 mei a.s.

Recept Afdrukken
Spareribs in Coca Cola
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken BBQ
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 180 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken BBQ
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 180 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng Coca Cola, suiker, sriracha, komijn en zout tot en marinade en leg hier de spareribs 3 uur in.
  2. Breng de marinade met de spareribs tegen de kook aan, zet direct het vuur uit en laat de ribs in de Coca Cola afkoelen.
  3. Haal de ribs uit de marinade en laat goed uitlekken. Breng de marinade aan de kook en laat tot de helft indampen.
  4. Stook de bbq naar de juiste temperatuur/hoogte (warm|200ºC|2), plaats een platesetter en een opvangbak.
  5. Schroei de ribs rondom dicht. Laat op een rustig vuur doorgaren tot een kerntemperatuur van 70ºC terwijl je ze af en toe met een kwastje marinade bestrijkt.
Notities

* Spareribs hebben vaak een vlies aan de holle kant van de mat wat je met een klein scherp mesje moet weghalen (een platte schroevendraaier aan het einde van de botjes onder het vlies steken wil de boel nog wel eens vergemakkelijken).


Reacties

  1. Door Bianca

    Bij de ingrediënten staat bruine suiker, dit wordt niet vermeld bij de instructies….

  2. Door Michiel

    Hallo Julius,

    “ schroei de ribs eerst dicht op hoog vuur” “laat op rustig vuur doorgaren”
    Heb je daar 2 bbq’s voor nodig? Als mijn egg eenmaal 200 is krijg ik m niet makkelijk lager…en hoe warm is lager vuur?
    Bvd, Michiel

  3. Door elisabeth van der stam

    Ja dat is ook mijn vraag,,, van, 200gr,,,,naar 70gr. Hoe,???? Deksel open en wachten?

  4. Door Gip van der Meer

    De bbq moet niet naar 70 graden maar het vlees moet naar een kerntemperatuur van 70 graden. De bbq dus gewoon op 200

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.