Ik ga met de zoon naar Chef aan de Werf in Hilversum en dat doe ik eigenlijk veel te weinig, zowel het 1:1 eten met Max als ook eten bij Chef aan de Werf. CadW is namelijk een mega sympathiek huis met lekker eten voor een nette prijs, kom daar maar eens om in het Gooi (anders dan bij Ron Indonesia in Laren weet ik het niet echt goed).

Het is hier altijd fijn, warm, gezellig en bruisend en het aanbod op de kaart is likkebaardendlekker. Ik drink niet, maar Max wel en we zien dat er buiten de wijnkaart ook een kaartje is met kelderrestanten. Hoe fijn, in plaats van een hoop gestreep, of nog erger, de Nee verkopen.

De gebakken groene asperges met feta, boerenkool, chipotledressing en gerookte amandelen is heerlijk en dat van iemand die echt nooit feta eet… Maar zo is er wel meer dat ik eet en drink sinds ik van de drank af ben en 30 kilo kwijt ben (30,5 om precies te zijn, geen grap!)

Gebakken doradefilet met bokchoy, bimi, shiitake, krokante knoflook en schuimige bisque had ik wel gewoon besteld in mijn vorige leven en nu dus weer, en die valt niet tegen. Sappige vis met mooie smaken.

De diamanthaas van Iers rund, “bonne femme” met aardappel, bospeen en rode wijn-spekjesjus wordt door mijn tafelgenoot als ‘best lekker maar een tikkie saai’ weggezet waar ik het niet mee eens ben. Het is niet rete-spannend, okay, maar wel gewoon heel lekker, en kijk even naar dat bord, voor 15 piek. Top!!

Heerlijke avond wederom, niet te lang (ik zit hier altijd maar een uur en een kwartier, prima) en het vertrouwde gezicht van chef Charly de Wijs aan de passe, bijgestaan door een lieve mevrouw èn een zoon èn een dochter in de zaal. Toptent!

Chef aan de Werf | Mussenstraat 11 | Hilversum | bel 035 6315412

open 17:30-22:00 zo & ma gesloten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.