Aan het einde van de foodsafari raken de helden licht vermoeid, het is maar goed dat we geen wijn drinken dus zodoende moe maar nog wel scherp. We hebben de chocolademeisjes in de benen, de kombucha-jongens, Coba’s taco’s en alle toppers van Appolonia, maar Marco zou Marco niet zijn als hij me niet nog bij Euro Pizza, waar ik hem uren eerder heb opgehaald, naar binnen trekt.

We krijgen een plekje aan het einde van de bar, tegen de spoelkeuken aan en laten ons de tartelette met daikon-kosho (gefermenteerde chilipepers met citrus) en een bieslookmayonaise welgevallen.

De sesamtoast van het brood van gisteren, met kreeft, saffraan en mayonaise met vanille is waanzinnig

De komkommer met appel, hangop van geitenyoghurt, emulsie van mossel en cavolo nero is ook te gek, neem het van me aan want de foto is vooral groen!

Oei… tartaar van heilbot met een emulsie van paddenstoelen en een laagje rauwe kastanjechampignons, bizar lekker, maar de ster van de avond is (of eigenlijk zijn) …

gestapelde bladeren van radicchio met rode biet, grapefruit, mierikswortel-emulsie en cranberriepoeder. Niet normaal lekker…

DE ‘Burmese’ kikkererwtentofu met chili-olie en de wilde eend met eendenketchup… ik moet eerlijk zeggen dat ik het en paar weken later niet meer goed weet (en er ook geen foto van heb), dus ik moet terug hahaha (ik was hier al eerder, klik hier voor de belevenis toen).

We krijgen via de achter-doorgang nog even een kleine tour door het buurpand, wat momenteel in de steigers staat en wordt getransformeerd tot een grote eetbar (de chef van Appolonia zit ook in dit ‘complot’). En wil je dan straks daarna ook nog even de voetjes van de vloer? dan kan dat ook, weer een pand verder. Het is leuk in Noord, en het wordt steeds leuker. Meer nieuws volgt.

Euro Pizza | Gedempt Hamerkanaal 79 | Amsterdam | bel 020 895 0843

ma-di gesloten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.