Chef aan de Werf is een fijne zaak, zeker als je in het Gooi woont. To be honest ben ik niet zo onder de indruk van het aanbod alhier, ik woon er nu 25 jaar en… mwah… Er zijn een paar aardige zaken, Soigné* in Bussum, Aim in Loosdrecht (is dat nog Gooi, ik vind van wel), Ron Gastrobar Indonesia in Laren, maar dan heb je het wel zo’n beetje gehad. Ik vind het vaak overpriced en niet echt goed, de uitzondering daargelaten.

Chef aan de Werf is dus fijn, dat heb ik al vaker beschreven! Een voormalig halletje op een voormalig industrieterrein waar we deze avond een soort speurtocht naar toe hebben door diverse wegafsluitingen. Het mag de pret allemaal niet drukken, de ontvangst is hartelijk, ondanks het obligate “heeft u gereserveerd”, en de sfeer is goed. De zaak loopt langzaam vol en we starten met een lekker glas Le Viognier van Domaine de Marotte (F, 2020) en kijken in de gevarieerde kaart. Het concept is simpel, er zijn 14 gerechtjes waarvan 5 koude, je kunt bestellen wat je wilt en in de volgorde die je wilt (gerechtjes kosten € 14, dus 3 tussengerecht-formaat, hun tekst, gerechtjes kosten € 42).

Ik start met in yuzu gemarineerde rauwe zalm, met komkommer, zilte groenten en daslookolie en die is prima. Door gebruik van yuzu denk je al snel aan een soort ceviche, dat is het niet.

Door met steak tartaar (special van het bord), die ook lekker is alhoewel hier wel het gebruik van een 2de kant en klare kroepoek opvalt (bij de zalm zaten brokjes nori-crakers, onderdeel van de nieuwe Goosche hap).

Pièce is bavette van Iers rund met knoflookcrème, geglaceerde boontjes en truffeljus. Degene die mij kent weet dat ik de laatste weglaat en daar komt een stevige rode wijnjus voor in de plaats. Het vlees is lekker rood, en dit vind ik nou weer “a steal” voor die 14 piek.

We staan binnen een uur en een kwartier weer buiten, ik houd ervan (serieus).

Chef aan de Werf | Mussenstraat 11 | Hilversum | bel 035 6315412

open 17:30-22:00 zo & ma gesloten


Reacties

  1. Juul! Vergeet jij onze favo zaak in Soest niet, of is die buiten ‘t Gooi gelegen?

  2. Door Simon Bosman

    Smaken verschillen natuurlijk, maar de bavette met een bearnaise saus ipv de rode wijn saus is een super combi…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.