Ik ben in Israël as we speak en wordt enorm geïnspireerd door groenten, labneh, granaatappelpitjes, allemaal yotam-shit die superlekker zijn. Deze aubergine at ik weliswaar in Marrakesh maar toch…

De labneh is eigenlijk niet veel meer dan hangop (uitgehangen yoghurt) met knoflook, maar ik vind Griekse yoghurt 10% zo al prima kwa dikte.

Recept Afdrukken
Aubergine gegrild met labneh en pistache
Maaltijd salade
Keuken Israël
Prep Tijd 60 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd salade
Keuken Israël
Prep Tijd 60 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng de yoghurt op smaak met knoflook en zout en laat een uur infuseren.
  2. Snijd de schillen van de citroen zo dat je alleen vruchtvlees ziet. Snijd de partjes tussen de velletjes uit en snij dat vlees in kleine stukjes, Bewaar al het sap.
  3. Sla olie op met citroensap en roer tomaat, sjalot, knoflook, olijven en citroenvlees door de saus. Laat een uur staan, verwijder de knoflook, breng op smaak met zout en peper.
  4. Grill* de aubergines rondom krokant, tegen zwart aan en verwijder voorzichtig het vel.
  5. Serveer lauw op labneh met tomatensaus en granaatappelpitjes, besprenkel met sumak en pistache.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.