Mijn grote vriend Jeroen Hazebroek, stond vorige week in de Fenix Food Factory.

Eerst even over de FFF… een grote hal tegenover Hotel New York in Rotterdam, waar het deze zaterdag uitpuilt. Er zit een bakker in, een slager, een delicatssenwinkel, een bierbrouwer annex café, een boekwinkel, kortom allemaal leuke en lekkere winkeltjes waar je mooie spullen kunt halen. In het midden is een soort van balie waar je ook een plankje kunt kopen, ik meen voor € 15,- en daarme langs een aantal van de zaken kunt lopen voor een “proeverij”, allemaal superleuk. Wees er overigens snel bij, over een half jaar moeten ze weg!

Jeroen dus, heeft een nieuwe smoker laten bouwen, stond daarmee 6 dagen buiten terwijl binnen in zijn pop-up de lekkerste USA bbq-stukken worden verkocht.

Brisket, de puntborst van de koe (eindelijk een keer een lekkere), spareribs volgens de 2-2-½ methode (2 uur roken-2 uur garen-½ uur doortrekken met saus), de lekkerste en sappigste kipvleugels ever, jalapeño-cheddar worstjes die er vorige maand in Duitsland nog met de eerste prijs vandoor gingen, puike coleslaw, lekker zuur en 3 sauzen (sweetmusterd-bbq-alabama white), dat was het feest!

img_9695

Ondertussen stond Jeroen dagelijks om 3.00 uur op, voedde iedere 15 minuten het vuur, draaide, rookte, duwde in het vlees en verklapte me en passant dat hij in de laatste 6 dagen niet zoveel over de brisket had geleerd….


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.