Ik heb nog een verjaardagsetentje tegoed van 2 jonge honden en we gaan naar Gin Neo. Vroeger hingen ze er met de benen buiten in de Westerstraat, nu is het angstig rustig in de Noorderstraat (daags na me zit Ron er en schuift er nog 80 man aan, op deze woensdag zijn wij met 3 en is er 1 ander 2-tje).

We starten met een soort van appelcider met een wit chocolade balletje met Thaise curry, cider lollig, balletje top, hoewel ik altijd wat last heb van zo’n homp cacaoboter in m’n mond nadat ik de curry al heb doorgeslikt, maar dat terzijde. De vegetarische tosti met crème van ham en crème van kaas is leuk, Der Tom und sein Gemischter Satz van Tom Dockner uit Oostenrijk met o.a. Grüner Veltliner, Riesling en de Muskaatdruif is superlekker en ook per glas verkrijgbaar.

img_9634

Door met “trick or treat”, een Halloween gerechtje van bloedworst met ijs van geitenkaas. Ik houd niet van bloedworst, deze is heerlijk, en ben niet dol op geitenkaas en dat blijft zo!

img_9635

De aardappel met aardappelpoeder is erg lekker, zo ook de Ahrweiler Spätburgunder (D, 2015), evenals de rode poon met aardpeer en gerookte kokkels en vossebessenjam (de zure jam vind ik een gekke keuze).

img_9637

Het hoofdgerecht, zuurvlees, is zacht en goed gemaakt, de puree’s van rode kool en steranijs verrassend lekker en het schuim van rendang is ook lekker, hoewel je het ook schuim van citroengras kunt noemen. Erg goed gerecht.

img_9641

Dan een kaasgerechtje van jonge graskaas met venkelijs, wat ook weer top is, om de laatste druppels Amarone della Valpolicella van Fattori (I, 2010) weg te spoelen.

img_9643

Er komt nog een dessert van vergeten groenten met o.a. turnip en chips van pastinaak, ook mooi.

 

Om een lang verhaal langer te maken, ik heb eigenlijk heel lekker gegeten, mooi qua tempo, lekkere smaken, lieve bediening, en dat voor € 35,= (5-gangen menu, exclusief de kaas). Oh ja, en in super-gezelschap!

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.