Vrijdag visdag, en vandaag een receptje uit de oude doos, uit Smart Cooking Light (2008), zeebaars in zoutkorst.

Nog steeds een superlekker gerecht en Light wat best handig is na de lockdown.

Ik serveer haar hier met wat verse jonge kriel, doperwt, tuinboon en wortel die ik na de garing even door de boter heb gehaald. Lekker met mosterdzaadsaus (dan weer wat minder Light zeg maar).

Recept Afdrukken
Zeebaars in zoutkorst
Maaltijd hoofdgerecht
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Vul de buikholte van de zeebaars met schijven citroen, bladpeterselie, dille en koriander.
  2. Meng het zeezout met de eiwitten tot een soort cement, gebruik iets van het cement als bodem, leg hier de vis op en gebruik de rest om de vis helemaal te bedekken. Druk het zout goed aan.
  3. Zet de vis 30 minuten in een op 225ºC voorverwarmde oven en breek de korst aan tafel open.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.