Daar gaan we weer, samen met m’n vader aan tafel 1. We begonnen met een tartaartje van tonijn met een sauce gribiche (soort ravigote maar met gekookt ei) en een gebakken kwarteleitje. Ontzettend lekker, echt zo’n ouderwetse volle smaak met dat ei. Dit werd gevolgd door een heel mediterraan hapje, pulpo in een warme kruidenolie met kappertjes en zwarte olijf (ooooh, kan niet wachten om 16 april naar Spanje te gaan), waarna we aan de kalfslende gingen, rosé gebraden (koud), met daarop een gebakken gamba, wat kruidensla en een dragonmayo met ansjovis. Ik vond nog een paar stukjes artisjokhart en het geheel lag op een bedje van jalapeñopesto met gruyère. Mooi, maar wat aan de scherpe kant, waardoor de gamba wat werd weggeduwd, tezamen met de Viognier van Sarret (F, 2004). Het pièce was een in de oven gegaarde handgedoken coquille St. Jacques, met een gerookt tomaatje, een platte oester, wat zeekraal en een beurre blanc met gepekelde citroen. Het was super, en ondanks het ontbreken van tovenaar Sander (Sandeman!), of dankzij mischien wel, exeleerde Mark. ‘S avonds zelf gekookt, voor alle medewerkers, op kantoor, bouef bourguignon met rijst en sla.
Hele andere koek, ook lekker


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.