Omdat het leven gewoon door gaat, ik ben alweer een korte week thuis, moesten Steven en ik maar weer eens lunchen, Visaandeschelde! De honneurs worden vandaag waargenomen door souschef Alex, die voor ons een aantal lekkere gerechtjes maakt.

We beginnen met lichtgerookte zwaardvis met chutney van rode biet, crostini met duxelles van Portobello en wat mierikswortelmayo, gevolgd door caponata (soort ratatouille, terug te vinden in Smart Cooking 1) met Hollandse garnalen, chipirones en een saffraanmayo. Allemaal lekker, zo ook de Vase Felix chardonnay Adams Road (AUS, 2005, wijnkoperij Bart). Tussendoor een cappuccinokopje (maar niet heus, een inmens bord!) bouillabaise met garnituur, waarna coquille met brocolletti, meiknol, lauwwarme sla en een kreeftenreductie met marsala. Kleine signatuur van Mark (de chef) er bovenop, met de sambal van zijn schoonmoeder, waarna we eindigden met een zoetzure salade van rode kool, met geplette gamba, soft shell crab en weer een beetje mayo, deze keer met wasabi. Allemaal lekker, beetje veel mayo!

Morgen naar Frankfurt, 4 dagen beurs lopen met m’n doorgezakte voet, en meteen morgenavond eten in het Duitse equivalent van de Supper Club, Silk van Mario Lohninger (ex Tantris-Guy Savoy-Spago-Danube). Ben benieuwd!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.