Het zal weinigen wat zeggen maar vandaag 233 jaar geleden probeerde Captain Bligh de muiterij op zijn Bounty neer te slaan wat hem niet lukte. Hij werd met wat sympathisanten overboord gezet in een sloep en wist Oost Timor te bereiken vanwaar hij weer terug naar Engeland ging, een heel verhaal!

Veel belangrijker op dit moment is dat de Bounty, en ik bedoel de reep, een van mijn guilty pleasures is, en dan heb ik het vooral over de mini Bounty, van melkchocolade uiteraard. Onderstaand dessert is mijn ode aan de Bounty, èn aan Captain Bligh!

Recept Afdrukken
Tropische syllabub met gegrilde ananas
Maaltijd dessert
Prep Tijd 45 minuten
Porties
personen
Maaltijd dessert
Prep Tijd 45 minuten
Porties
personen
Instructies
  1. Schil de ananas, snijd verticaal in 4-en, snijd het midden uit ieder kwart en snijd vervolgens de kwarten in wedges.
  2. Meng kokosmelk, suiker en de helft van de Malibu tot een marinade, vul hier met de ananas een Ziploc mee en laat 2 uur marineren.
  3. Bak de kokos rondom krokant in een anti-aanbak-koekenpannetje en laat afkoelen.
  4. Laat de ananas uitlekken en gril om en om krokant. Zorg dat de buitenkant iets karameliseerd maar niet verbrandt. Snijd in stukjes.
  5. Meng het restant van de Malibu en het restant van de suiker met limoen-sap en -rasp, en vanille-essence tot de suiker is opgelost.
  6. Voeg slagroom toe en klop met de mixer stijf.
  7. Verdeel ananas en passievrucht over 6 glazen of bakjes, vul op met het slagroom-mengsel en garneer met gebakken kokos en nootmuskaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.