Een instituut waar ik graag kom is La Coupole. Zie het als een soort Parijse van der Valk, je weet precies wat je krijgt, het is altijd lekker en stelt nooit teleur (er zijn evenwel geen verrassingen!). Ik was hier met de Dutch Foodie in november terwijl we herstellende waren van een lunch bij ‘Monsieur Paul’ en we hadden zonder reservering de laatste tafel op het terras. Ik heb nu gereserveerd en we zitten lekker binnen in het midden van de zaak (dat we niet op het terras zitten is maar goed ook want sinds 1 april mag hier de boel buiten niet meer verwarmd worden wat alle ondernemers een hoop geld kost).

We hebben een aardige kelner, in dit land en zeker bij La Coupole is serveren nog een vak en we starten met een degustation d’huitres, een plateau met 3 x 4 oesters; spéciales Gillardeau no 5 (Gillardeau), fines de Claires Barreau no 4 (Marennes Oléron), en Creuses de Bretagne Cadoret, no 4 (Bretagne). De Menetou-Salon Domaine de Loye (F, 2020) gaat er prima bij en we besluiten tot een 2de ronde. De fines de Claires Barreau wonnen de eerste ronde en nemen het in de finale op tegen de plates de Belon Cadoret, no 1 (Bretagne), de oester die het dichtst bij onze platte Zeeuwse komt en qua smaak toch de fijnste is (overigens blijft voor mij de platte Zeeuwse, en dan 0000, superieur).

De oeufs mayonnaise (eieren met mayo en een ringetje Russische salade) zijn hier superlekker en over de ‘tartare de boeuf Normand au couteau’, steak tartaar die niet door de molen is gegaan maar met de hand is gesneden, kunnen we kort zijn, die is precies goed aangemaakt. Krokante frietjes en goede mayo, wat wil een mens nog meer op de Paaslunch! Precies, een glas Esprit Crozez-Hermitage van Jean Esprit (F, 2021) natuurlijk!

We hebben de Marché aux Puces al in de benen, en daarna de tuinen èn het museum van Rodin, dus we rijden 4 minuten naar het überleuke hotel Bonsoir Madame om ons in onze mini-kamer te persen. Even liggen!

La Coupole | 102 Bd de Montparnasse | Parijs

dagelijks doorlopend geopend van 8:00-23:00


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.