Zo tegen het einde van het jaar, zalig kerstfeest overigens, kom ik veel foto’tjes op mijn bureaublad tegen, met even zoveel verhaaltjes. Aangezien ik lekker in de bergen zit, culinair niks te beleven dus behalve de eeuwige kaasfondue en raclette, wat anekdotes (of zijn het anecdotes) van de laatste tijd. Zaterdag j.l deed ik de 50ste verjaardag van de mannen dankzij wie we in de Kauwgomballenfabriek zitten, een walking dinner voor 160 man, zoals ik al eerder zei een wild feest! Terzijde gestaan door Henk Tuin en Alain Caron liep het volledig gesmeerd. Deze kerels hebben zo’n brok ervaring en koken daarbij zo op smaak dat de gasten welhaast in extase raakten en wij eigenlijk een hele relaxte avond hadden. Op het menu o.a. gefrituurde garnalen Ron Blaauw, klassieke crabcocktail, steak tartare, salade niçoise,

kippeboutjes in morilles, saumon minute aux agrumes, confit de canard met linzensalade en zelfgemaakte confiture van kersen met chocoladeschuim. 18.30 eerste hapje erin, 21.15 dessert en iedereen happy. Een topavond, waarbij de Oesterkoning in een moordend tempo 400 oestertjes eruit gooide.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.