dag 2 en als ik heel eerlijk ben ben ik het vandaag een beetje kwijt, de finale is een dag geleden geweest en ik heb mijn aantekeningen niet bij de hand. Wat ik nog weet is dat de ochtendopdracht bestond uit griet uit de oven, met pernod en een saffraan beurre blanc. Han heeft gisteren een privilege verdient en mag de groente kiezen bij het gerecht, dat wordt pastinaak. Hij maakt een weliswaar redelijk gerecht maar zijn saffraansaus smaakt teveel naar jodium. De middagopdracht, de eerder genoemdegado gado met bumbu Bali gaat uitstekend, met dank aan Candi Borobudur in Bussum. Prachtig stuk vis en een super recept.

dag 3 in de studio begint met een sponsormomentje van witte asperges, die de kandidaten klassiek moeten bereiden met een sauce mousseline, een gekookt aardappeltje en een gepocheerd ei. Moeilijk voor velen….

Voor de middagopdracht bedenken we die ochtend een geweldig nieuw gerechtje, polentalasagne met verse kreeft en romige champignonsaus. Midden tijdens de TopClass is voor het eerst het gas op. Na de opdracht nemen we afscheid van Edwin en BrianMartin en Kathelijne springen met de hakken over de sloot



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.