Wat begon als een grapje is uitgegroeid tot een hot-ticket-event, Tongen bij Giel, klik hier voor de historie.

We verzamelen traditie-getrouw rond de klok van 12, wachten tot het eerste vaatje haring…, oh nee da’s een ander event, de kist met tongen wordt gebracht, dit jaar door Eric van As, en we gaan los.

Het is een prachtige middag, we zitten lekker op het terras en we starten met een gevulde pani puri met rivierkreeft en bouillabaisseschuim, en een oestertje (Irish Mor).

We komen natuurlijk voor de tongen maar dat vindt onze gastheer niet genoeg, er moet eerst nog een kopje kreeftensoep in met daarnaast een gefrituurd toastje met krab,

en alsof dat niet genoeg is komt er ook nog een toastje paling… Ik hoor je zeggen: “paling, lekker bijzonder” maar dan heb je nog nooit de paling van Dirk Eveleens geproefd.

De tong is perfect gebakken, de appelmoes is bizar goed, zo ook de spinazie à la crème, en de aardappeltjes en de sla is zoals je moeder het vroeger klaarmaakte.

Een heerlijke middag, morgen weer aan de bak in de buiten-studio voor de BBQ-atlas. Oh ja, en morgen vrijdag-visdag, je kunt de tong ook lekker zelf maken, klik dan hier!

Visaandeschelde | Scheldeplein 4 | Amsterdam | bel 020 675 1583 | valetparking


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.