Dit is een beetje een gekke titel, ik zal het je uitleggen; Het zal in 2014 zijn geweest dat ik voor het laatst in Botafumeiro was in Barcelona. Een oer-visrestaurant, ooit heel goed maar da’s lang geleden. Je komt in een lange pijpenla, denkt “is dit alles” maar daarachter ligt een lint van aan elkaar geknoopte dinerzaaltjes. Als je via de zoekoptie rechtsboven kijkt zie je dat ik het in 2012 al niks vond, maar enfin, we zijn met een grote groep kerels, ik heb het niet bedacht…

Mijn vriend Michiel (Visaandeschelde) en ik hebben zin in een sole meunière (tong molenaarsstijl), zo’n lekkere juicy in bruine boter gebakken vloermat. Die hebben ze niet, maar die kunnen ze, na een beetje uitleg, wel maken. Een drama! Zo erg dat Michiel ter plekke de hele tafel uitnodigt bij hem tong te komen eten, Tongen bij Giel!

De tongen, een ruime maand later op het terras van “Vis” zijn waanzinnig. Zo goed dat we er meteen een traditie van maken. Sindsdien tongen we ieder jaar op de laatste maandag van augustus of de eerste van september, bij Giel. Prachtige tongen van Veerman uit Huizen, met bruine boter, we nemen allemaal een lekker flesje mee en zo kabbelt de middag voorbij.

Afgelopen 2 september was het weer zover. Michiel (Giel dus) is een geweldige gastheer, dus er zijn prachtige verse oesters, oosterse oesters, heerlijke ceviche van corvina met kokos,

en natuurlijk de tongen, met gebakken aardappeltjes zoals het hoort, groene sla met goed zure dressing, èn spinazie à la cème, licht gegratineerd uit de oven, tjemig wat lekker allemaal.

Willen we nog een dessert? Natuurlijk want het is feest en niemand wil weg, gepocheerde perzik, lychee, ijs van groene thee en lobbige saus van jasmijnthee, dankuwel alstublieft. De datum voor 2020 staat al in de agenda!

Visaandeschelde | Scheldeplein 4 | Amsterdam | bel 020 675 1583 | valetparking


Reacties

  1. Door Henk Veer

    Geweldig al die mooie gerechtjes, ik probeer ze wel eens na te maken maar meestal smaakt het dan niet zo lekker dan als het er uit ziet.
    Dat namaken moet wel omdat we het geld niet hebben om naar die dure restaurants te gaan.
    Nu woont onze kleinzoon al 11 jaar bij ons en hij is kok geworden en op zijn vrije dag maakt hij vaak voor ons iets heerlijks klaar. Met zijn 22 jaar runt hij vaak het restaurant waar hij werkt de keuken in z’n eentje. Ik vind alleen dat de betaling van het personeel veel beter moet gezien de uren die ze maken.
    Groetjes van een fan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.