Voordat ik jullie uren verveel over zon, zee en strand, allemaal nogal saai, moet ik toch vertellen dat ik 2 keer ongelooflijk lekker heb gegeten. Getipt door het blad Smaakwereld, belanden we na een paar dagen in restaurant Sjalotte in het Floris Suite Hotel, waar chef René Klop de scepter zwaait. René komt uit de keuken van Edwin Kats, en heeft eerst een jaar in Villa Elisabeth gekookt, maar nu dus sinds 2 maanden in Sjalotte. We zitten buiten onder de bomen, met vol uitzicht op de open keuken en laten ons verrassen.

Soepje van komkommer met groene kruiden, sardines met zoet-zure komkommer en geschaafde venkel, langzaam gegaard rund met King krab, avocado, balsamico en een groene mayo, allemaal lekker. De sauvignon blanc van Villa Maria’s private bin (NZ, 2007)doet het er prima bij, terwijl we doorgaan met een stukje red snapper met een tomatenrisotto, tomatencompôte en spinazie. Ondertussen zijn alle kinderen (5) met kleren aan in het nabij gelegen zwembad gesprongen, ach…, op Curaçao kan alles. We stappen over op een chardonnay van Klein Constantia (SA, 2005) en genieten van piepkuiken, geroosterd en “en ballotine” met truffeltapenade, die gelukkig niet overheerst, waarna een klassiek stukje lamsrug met groene asperges en rodewijnsaus. Het is een feest hier, en echt niet omdat je vrij moeilijk een beetje behoorlijk eet op dit eiland, hier wordt gewoon serieus lekker gekookt. We drogen de kinderen een beetje af met de servetten en rijden rustig de nacht in.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.