Van de Sligro in Veghel is het een korte rit naar P’rooflokaal van Maison van den Boer waar chef Joppe Sprinkhuizen de wijnkaart voor Ferry en amuses voor de rest heeft klaarstaan. Via de overheerlijke Shaya uit Rueda komen we bij de Oostenrijkse To van Velich en glijden de uitstekende amuses naar binnen alsof we de hele dag nog niets hebben gehad. Het verblijf is hier kort want we moeten naar Den Bosch.

Bob start het groene monster en om half 6 leggen we aan bij het net verhuisde Sense* van chef Dennis Middeldorp. We schuiven na een kort rondje in de bar, waar we starten met een kroepoekje met (ijskoude) tomaat, wasabi en mosterdzaad, aan tafel en beginnen aldaar met wat zult van witvis met aardappel, peterselie en knoflook. Ferry heeft de wijnkaart weer onder zijn hoede dus het wordt een proeverijtje van 2, te weten een Estibals Minervois van domaine L’Ostal Cazes (F, 2013) en de Lore Rioja blanco, van bodegas Ostatu (E, 2013). Vooral de laatste is top!

Eerste gerecht is uitstekende rillete van eend met ganzelever en appel waarna rogvleugel met gerookte paling, zoete aardappel, beurre noisette en nootjes (foto boven). Niet heel erg spannend, gewoon wel heel erg lekker.

Pièce is superzachte kalfshaas met geconfijte kalfswang, structuren van wortel, en jus de veau, en Ferry zoekt nog wat uit; Baden Deutscher Qualitätswein, Blaifränkisch trocken (D, 2015) en Spätburgunder “B”, Pfalz, (D, 2012)

Lekkere kaasjes, de lieve mevrouw uit de bediening weet nog dat ik niet dol ben op blauw, en een dessert op basis van passievrucht, koffie en olijven,

We drinken nog een glaasje rood door, Viña Alberdi reserva, van La Rioja Alta (E, 2010).

Resumerend; een superleuke dag met de familie Sligro, die meer dan passend wordt afgesloten bij Sense. Niet het allerspannendste maal van 2017, maar gewoon allemaal erg lekker, met zorg bereid en, dat moet vermeld worden, onwijs gastvrije, aardige en hard werkende mensen in de bediening!

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.