Even een snelle, ik wil ‘m je niet onthouden; er is een nieuwe Gooische snack!

Nu de bak mascarpone met daarop sweet chilisaus en koriander iedereen de neus uitkomt had ik laatst bij mijn vriendin Ellen de primeur, de zeerwiercracker met wakamé en tonijn (de eerlijkheid gebiedt me dat ik ‘m een jaar geleden al voor het eerst at, maar dat was ook bij El)

Men neme een zak zeewier-kroepoek (tussen de Japanse spulletjes bij de Hocras maar vrijwel altijd uitverkocht door het succes..), daarop een hoopje ontdooide chukka wakamé (dat groene zeewier met sesam, Hocras maar tegenwoordig ook bij de Appie), een plakje yellowfin tonijn, dan een paar strepen Kewpie mayonaise (in die zachte baby-fles), eventueel aangemaakt met wat wasabi, wat geroosterde sesamzaadjes en voila.

Beslist niet vantevoren maken, de kroepoekjes zijn binnen een kwartier zacht.

Mijn vriendin Tetje maakte ze een week later met zalm, ze bedenken wat met zijn allen, is ook lekker maar niet zo goed als de tonijn.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.