Mijn ami surface (oppervlakkige vriend) en ik hebben een nieuwe pleisterplaats, onze maandelijkse lunch speelt zich al een tijdje af bij As aan de Zuidas. Ik ga er niet teveel over vertellen, maar chef/eigenaar Sander Overeinder zit hier al best een tijd en maakt superlekker eten met een geheel eigen signatuur. Vers, veel groente en niet teveel gedoe. Super! Het is buiten net te koud op 20 augustus dus we zitten lekker binnen waar de lieve Déborah al 2 stoelen heeft neergezet zodat de gebruikelijke ruzie over wie er op de bank zit meteen in de kiem wordt gesmoord. Prima!

De mosselen met yoghurt, komkommer en verveine is precies waar ik zin in heb na 3 weken zware Spaanse smaakexplosies. Licht, fris en subtiel (zie boven). Subtiel zijn ook de mini gevulde pasta’tjes met ree, ui en tomaat met uitgebakken spekjes en geraspte Parmezaan.

Pièce is gebakken schol met heerlijke spitskool, oesterzwammem en duindoornbes.

We nemen nooit een dessert maar altijd een stukje kaas, waar de Beaumont Crozes-Hermitage 2017 het geweldig bij doet. We kibbelen nog wat na, ik bedank Steef nogmaals voor het geweldige verjaardagskado (een Livre de Chasse uit mijn geboortejaar van een Frans kasteel, je hebt er geen reet aan maar übercool!) en ga naar huis, opladen voor het Preuvenement.

As| Prinses Irenestraat 19 | Amsterdam | bel 020 6440100


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.