Santa Katarina ligt echt 5 stappen naast Port Sa’id, aan de andere kant van het kleine pleintje. Ook hier binnen slechts plek voor 2 tafels en een wat grotere keuken, de gasten zitten allemaal buiten onder de galerij. Omdat het daar best warm is staan er aan beide kanten van het terras grote mobiele airco’s te brullen, gewoon in de buitenlucht, maar best wel lekker. Je verstaat elkaar niet, je rug wordt een ijsklont en de borst druipt van de hitte, dat werk!

Er komt brood, olijfolie en huisgemaakte Masabha en het feest “part deux” begint.

Arab ceviche, met rode tonijn, bulgur, courgette-tzatziki en chili, Gegrilde groene asparges; met schapenyoghurt, kohlrabi en “Kadosh”, “Kubenyia; rauwe ossenhaas met bulgur, courgette en zoete mosterd, summer gnocchi; met schapenyoghurt, geconfijte knoflook en de eerder genoemde kadosh (boutique-style Bulgaarse feta), Calemari spaghetti; met gepickelde peper en bouillon van krab, skewered black tiger shrimp; garnalen op een stokkie met tahini en bloemkool, fish kebab; nog een stokkie, nu met vis, zure room en Perzische rijst “labaneh” arancini, en er komt nog veel meer…

Als ik denk dat we klaar zijn komt Yaron er achter dat we de lams gyrus hebben gemist, greek style roasted shortrib met Tzatziki op een open sandwich en dat kan niet!

Het is waanzinnig lekker, en wat een sfeer, en wat een geweldige wijn, de Sphera white signature van Doron Rav Hon (Israël, 2016), fles 0172 van de 4260 is niet meer.

We slepen ons naar het uitstekende Rotschild 22 hotel.

 Santa Katarina | Har Sinai St 2 | Tel Aviv-Yafo | bel +972 58-782-0292

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.