Ik ga lunchen met mijn vriend Robert die sinds kort in Loosdrecht woont, dus when in Rome… eten we in Loosdrecht. Robberse eiland ligt bijna aan het einde van de Oud-Loosdrechtsedijk vlakbij de driesprong en kijkt uit over de Vuntusplas. Het restaurant is begonnen als dagbesteding voor mensen met een beperking maar dat bleek geen haalbare kaart. Er is een nieuwe uitbater en de oude bezetting maakt nu steigerhouten meubels in een aanpalende werkplaats.

De ontvangst is meer dan hartelijk, ik vermoed dat Robert hier elke week wel een keer eet, en we worden aan de waterkant (binnen) neergezet met volle bak uitzicht op de prachtige en vooral rustige plas. Holland op zijn mooist in de herfst.

De slakken uit de oven zijn prima, met knoflook, (veel) boter, tomaat en gegratineerd met oude kaas, zo wordt het althans beschreven op de kaart. Dat gratineren is niet echt gelukt (als je een schaaltje boter probeert te gratineren met oude kaas kun je vrij lang wachten), maar de smaken zijn prima, en zo ook de Bernardus sauvignon blanc (USA, 2017).

De zeetong (minimaal 400 gr.) is top. Krokant en niet te gaar, en de ravigotesaus ernaast is lekker, alleen is het een remouladesaus, een kniesoor die erop let (ravigote of ravigotte is een saus op vinaigrette-basis, remoulade op mayo-basis).

We hebben heerlijk geluncht en ik ga zeker terug, kan niet wachten op de zomer om daar lekker op het terras te zitten!

Robberse eiland | Oud-Loosdrechtsedijk 234 | Loosdrecht | bel 06 20302208 | open van 11:00-22:00, maandag gesloten


Reacties

  1. Door Olivier Huizer

    Goed verhaal! Visje ziet er goed uit en dat van die sausjes is ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.