Na mijn supergezellige radio-optreden bij Mangiare van Petra Possel, heel wat anders dan eerder die middag bij BNR’s Friday Move, is het om 20:30 aanschuiven bij het nieuwe Zoldering in de Utrechtsestraat. “Waaat, ben je daar nog niet geweest” zeggen mijn culi-vrienden waaronder de eerder genoemde Petra. Nee dus, en ze zitten nog wel in mijn oude postcodegebied…

Zoldering is zoals ze het zelf noemen een “warme buurtbistro met heel veel wijn” en opgericht door een aantal culinaire vrienden die hun sporen meer dan verdiend hebben bij o.a. de Librije, Ciel Bleu, het Waldorf Astoria en andere fijne zaken. Het is op deze drukke vrijdagavond zeker warm, en dan vooral binnen, en we kunnen ook nog even wat zeggen over de akoestiek die redelijk dramatisch is. Verder is het een groot feest. Gastheer en mede-eigenaar Wout Jans  (Ciel Bleu en Waldorf), verantwoordelijk voor de wijnen, rent zich de benen uit het lijf, en Anne, die Femke heet, zorgt dat het ons aan niets ontbreekt. Uit de keuken van chef Tomas Bron (voorheen Librije en Waldorf) komt allereerst een gerechtje van gerookte paling, Opperdoezer ronde, dille, crème fraiçhe en zure bom, je kunt me niet blijer maken. Heerlijk.

De steak tartare met rode biet, ansjovis en gezouten eidooier van vishater Okky (m’n dochter), is zonder ansjovis nog steeds een plaatje èn ook berelekker (zie boven). De Langenlois Grüner Veltliner van Jurtschtitsch (AU, 2018) die prima is, wordt opgevolgd door een heerlijke Saint Joseph van Domaine Jean-Louis Chave (F, 2017), die het super doet bij de zeeduivel met bloemkool, hazelnoot, beurre blanc en zolderspek. Ik vind het spek niet helemaal terug in het gerecht maar verder beantwoorde ook deze smaken weer aan alles waar ik van houd. Top.

We zijn verstandig en slaan de desserts over, in plaats daarvan nemen we allemaal een warme madeleine, die een tikkie teveel boter hebben gehad, maar de in 4-en gesneden brownie, eigenlijk onderdeel van een dessert, maken alles weer goed.

Toptent met geweldige service en superlekker eten, ik zou alleen de prijzen iets verhogen en de portionering van bijvoorbeeld de zeeduivel wat verhogen. Zooo lekker en dan na 4 happen op, da’s jammer!

Zoldering | Utrechtsestraat 141 | Amsterdam | bel 020 765 1212 | geen lunch, zondag & maandag gesloten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.