There’s a new sherrif in town, althans dat zijn de berichten van o.a. het Parool (7,5 in Proefwerk). Full Moon Garden, ze komen uit Den Haag, en in Amsterdam zitten ze in de Leidsestraat, boven de McDonalds of all places. Halverwege de lange trap naar boven kun je even uitrusten tussen de Deliveroo-koeriers en eenmaal boven is er een ruime eetzaal verdeeld over meerdere panden waar we aan het raam worden neergezet. De Leidsestraat is niet meer wat ze geweest is maar dat is niets nieuws.

Het befaamde Dikker & Thijs waar ik ooit mijn eerste onsje gerookte zalm kocht is nu een drogist en verder wordt de straat gedomineerd door pantoffels in de vorm van klompen, lelijke Amsterdam mutsen en falafel en andere snacks. Jammer maar als je van boven naar de passanten kijkt snap je het, of is dat een kip-ei verhaal?

Enfin, ik ben met mijn zuster en die heeft haar huiswerk goed gedaan. De menukaart is enorm uitgebreid en op internet staan er ook nog foto’s bij, dus ze weet precies wat ze wil. Top! De yu chi gow (D17) garnalen dumpling met glassnoedels is heerlijk, de har gau, garnalendumpling (D1) iets minder en er ontbreekt wat garnalendeeg in de dumpling wat zorgt voor smaak.

De zwarte truffel kip dumpling (D260) is lekker hoewel we de truffel niet echt vinden, wat ook gebeurt met xiao long bao (D71) shanghai soup dumpling, die normaal gesproken niet alleen gevuld is met kippendeeg maar ook met bouillon. De sacha baby inktvis (D12) is heerlijk,

de sesam garnalen toast (D210) veel te dun besmeerd met garnalenpasta waardoor brood overheerst. De gefrituurde runder pastry (27) is weer lekker, in plaats van de bijgeleverde vlakke saus nemen we wat chili met soja in een kommetje, veel lekkerder,

en de cheung fan met garnalen (D66) valt weer tegen, het deeg is wat te dik en ik mis smaak. De oester met zwarte  bonensaus (551) is spectaculair lekker en heeft precies de goede garing, en van het garnituur van de pee fong tong yuun hok hai, gebakken softshell krab, kunnen we blijven eten, ondanks dat we de krab nauwelijks kunnen vinden.

Alhoewel het tempo er goed in zit en de service prima is zijn er best wat haken en ogen betreffende de smaken bij Full Moon Garden en dat is jammer.

Full Moon Garden | Leidsestraat 95 | Amsterdam | bel 020 238 2546


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.