… en wat een feest is dat. Le Garage is sowieso al een favoriete pleisterplaats, de pizza tonijn is fabuleus en ik heb er onderlaatst nog een heerlijke curry van interim-chef Gerben gegeten, maar nu gaan oude tijden herleven en staat er binnenkort weer kreeft met beurre blanc van sauternes en gefrituurde prei op het menu, althans dat is me beloofd.

Ricardo was 26 jaar geleden al een keer chef bij Joop Braakhekke (god hebbe zijn ziel) en verruilde destijds Le Garage voor het illustere Juffrouw Jannie. Zijn pad doorkruiste daarna het land en Europa, en toen hij een aantal jaar geleden terugkwam uit Engeland was daar de Hermitage, Ricardo’s aan het Singel, Nevel (nu meneer Nieges), Hoogendam (heel kort) en Hangar.

Omdat een chef toch zijn ei kwijt moet was it time to move on en wat is er dan beter dan deze klassieker, en dat met partner/sommellier Erwin Walthaus, die er 26 jaar geleden ook al bij was (even voor de duidelijkheid, partner in Le Garage, niet van Ricardo…).

Goed, Knabbel en Babbel zijn weer samen wat afgelopen week direct resulteerde in de beste bouillabaise van het laatste jaar (en dat geïmproviseerd want het was pas Ricardo’s tweede dag) en een subliem stukje lamsvlees, waarvan acte.

Daarna nog een glaasje rosé in de volle zon op het miniterras, en zo herleefde oude tijden. Ik ga over 2 weken weer, kreeft…, dat je het weet Bilbo!

 

HET IS ONTZETTEND JAMMER MAAR 2 WEKEN BESLOOT DE GETALENTEERDE CHEF WEER OP TE STAPPEN


Reacties

  1. Reply Door Mike

    Mag ik mee?!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.