Monica Abdoel aan de lijn, of ik zo lief wil zijn het eerste exemplaar van haar boek Reizende Sterren in ontvangst te nemen….? Waar het dan over gaat is de vraag… Nou, natuurlijk over al die verschillende Nederlandse foodtrucks die steeds meer langs en aan de weg staan, bij kantoren, bij manifestaties, op festivals.

Zo vlak voor de Rollende Keukens is dat geen slechte timing, dus trek ik de jas aan en meldt ik me vorige week zaterdag rond de borrel bij Magnetica, achter het Kriterion tankstation bij de ingang (en uitgang) van de Zeeburgertunnel.

Het boek is me keurig toegestuurd en ik heb de eerste helft in één ruk uitgelezen, superleuk! Ik ben dol op worstenbroodjes, dus ik hoop dat Houben er staat, wat zo blijkt te zijn. We zijn meteen vrienden, ik krijg warme worstenbroodjes, ontmoet de prachtige Monica en haar Kees, en na een kwartier gaan we beginnen.

Reizende sterren 3

Het moet een soort discussie worden tussen 4 mensen; Monica, Laura de Grave (co-auteur) en Maartje Nelissen, van de Food Line Up, over Streetfood en het vaak ontbreken daarvan in Nederland. Regelgeving, HACCP, kosten-baten, de Nederlander die nog steeds met zijn portemonnaie eet, alles komt aan bod, maar er zit niet echt een lijn in.

Reizende sterren 2

Na een kwartiertje geven we er een klap op, gaan we over tot het uitreiken, de foto’s en een rondje over het parkeerterrein waar voor de gelegenheid wat foodtrucks staan. Wafels, de eerder genoemde worstenbroodjes, en in ruil voor een foto wordt mijn auto afgevuld door een lief jongetje met de heerlijkste Surinaamse happen. Welbestede middag, en dat boek is echt een aanrader, feelgood en leker eten!!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.