Volgens de boekjes moet ik naar de nieuwe, coole, hippe en loungy Red Egg, waanzinnige dim sum in een waanzinnige setting. Ik huur eerst een Citibike en doorkruis Little Italy en Chinatown en omdat ik een first-timer ben duurt het even voordat ik een lege parkeerplek heb gevonden (is trouwens een superhandige App voor). Ik pak nog een koffietje bij Café Bari en wandel rond het middaguur naar de Red Egg. Dicht! Oh nee, niet dicht, ik zie bediening op een stoel hangen, klemmende deur, eerste gast, iedereen nog in z’n bodywarmer… Ik had meteen weg moeten gaan!

De Red Egg is niet hip, niet cool, niet loungy, maar er hangen wel 65 lampionnen aan het plafond. De kaart is niet te groot, kopietje-potloodje en ik lever een heel klein lijstje in. Van de aangekondigde Chinees-Peruaanse fusion zie ik niets. Toch even proeven en dan weer door.

De garnalenloempia’s zijn zo dun als een sigaret, echt waar, en smaken naar deeg en frituur.

img_9765

De har kao daarentegen, mijn favoriet, zijn prima, en de dumplings met varken, garnaal en koriander zijn te gek, superlekker, het kan dus. De char sui bao, gestoomde broodjes met gemarineerd varkensvlees zijn weer wat minder. Wat teveel brood en meer een zoete jam met brokjes dan lekker gemarineerd vlees. Snel weg dan maar… naar Momofuku ssäm bar.

img_9767

Om de hoek bij de Ssäm bar sta ik ineens voor Baohaus, een onooglijke pijpenla, met een groezelig keukentje in de etalage, een lange counter en een barretje achterin. De zaak wordt gedomineerd door hipsters en punks, is een beetje viezig, dus leuk.

img_9778

Ze maken 4 verschillende baos, wat fries, wat rice bowls, en ik neem de Birdhaus Bao; 24-uur gepekelde kip, gefrituurd, Haus eigen zout, knoflook-citroen aioli, nootjes, taiwanese rode suiker en koriander. Voor $ 3,65 krijg ik een prima broodje, klein maar fijn, niks mis, maar ook niet super.

img_9776

Op naar het echte werk!!

 

Red Egg

202 Centre St, New York, NY 10013

 

Op onderstaande recensie van Yelp ben ik o.a. afgegaan;

An obscure door on a side street in New York City’s bustling Chinatown leads to a sleek and shiny restaurant whose menu claims to offer Peruvian-Chinese cuisine. Chinese cuisine was first introduced to Peru by Chinese immigrants who went to work there as contract laborers in the early twentieth century. The menu at Red Egg claims to display the resulting fusion cuisine which developed there but is still essentially Chinese with a few token Peruvian dishes thrown in. The restaurant does, however, serve a wide variety of excellent dim sum dishes which are available all throughout the day. Cocktail parties and various events are also held here

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.