De zoveelste tent van mijn held David Chang, maar bij deze ben ik eerder geweest. Pijpenla op een hoek, lange bar bij binnenkomst waar Joshua voor de mensen zorgt, wat kleine tafeltjes achterin voor de open keuken, en de bekende houten blokken om op te zitten. De zaak zit niet vol, wat je niet verwacht tijdens de lunch op maandag, aan de bar ben ik na binnenkomst de enige. Ik krijg meteen een glas lekker water van Joshua, kost niks, en daar blijft het bij, bij water dan.

Op de kaart 5 verschillende soorten ham, gek concept, 5 verschillende soorten vlees, snap ik dan weer wel, die je “solo” kunt nemen, of Ssäm, dat is met kropsla en rijst, of als een “platter”, dat is dan weer solo + 2 sides. Er is nog een sectie sides, met o.a. honeycrisp apple kimchee en de bekende steamed buns met pork belly maar ik ga voor de brisket. Kijken of die die van Jeroen van afgelopen zaterdag overtreft.

img_9783

De brisket wordt geserveerd op een stuk slagerspapier op een aluminium tray, en als ik eerlijk ben zijn het 3 armzalige stukjes. Wel lekker, maar ook een soort van lullig. Hierbij 3 blaadjes sla (+ $1,=) om de boel in te rollen, en ik wilde graag een bieslook pannekoekje proeven (+ $2,=). Op tafel staan 3 sauzen, hoisin, een beetje een laffe chilisaus, en een vissaus. Oh, en ik vergeet de 8 plakjes niet-aangemaakte komkommer. Wat zal ik zeggen, ik wordt er niet warm van, 1-0 voor Jeroen!

img_9786

Ik neem er nog een sidedish bij, gefrituurde spruitjes met vissaus, kruiden en gepofte rijst en die zijn goddelijk, werkelijk waar, ik ga ze meteen thuis maken. Ik laat de helft van de brisket liggen, maar de spruitjes gaan op, wow!!

img_9787

Momofuku Ssäm Bar, 207 Second Avenue at 13th street, New York

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.