
Prep Tijd | 30 minuten |
Kook Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 6 flinke kippenbouten
- 2 el zonnebloemolie
- 1 rode ui gesnipperd
- 2 el boter
- 100 g ontbijtspek in dobbelsteentjes
- 1 in kilo aardappels geschild enstukken, Agria
- 6 bospeentjes gesneden
- 150 ml droge witte wijn
- 600 ml kippenbouillon
- 1 blaadje laurier
- 200 g doperwten
- 10 blaadjes takjes platte peterselie gesneden
- allesbinder optioneel
- zout en peper
Ingrediënten
|
![]() |
Instructies
- Bestrooi de kip met zout en peper, bak de helft in 1 eetlepel olie in een stoofpan rondom bruin en haal na een paar minuten uit de pan. Herhaal dit met de rest van de kip.
- Fruit de ui glazig in 2 eetlepels boter, laat licht kleuren en voeg de spekblokjes toe.
- Bak 5 minuten door, voeg aardappel en bospeen toe, bak nog 3 minuten door en voeg toe aan de kippendijen.
- Blus de kip af met witte wijn, laat aan de kook komen en voeg bouillon en laurier toe.
- Stoof de kip 25 minuten met de deksel voor 1/3 op de pan en voeg de laatste 5 minuten de doperwten toe.
- Controleer de garing van de kip (er moet transparant vocht uit het gewricht komen als je erin prikt) èn van de aardappel en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer met peterselie.
Notities
* Als je van het braadvocht echt een saus wilt maken kun je de kip passeren door een vergiet en het braadvocht licht binden met wat Allesbinder.