Recept Afdrukken
Oesters met zwarte bonensaus
Maaltijd voorgerecht
Keuken Chinees
Prep Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd voorgerecht
Keuken Chinees
Prep Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng zwarte bonen, knoflook, gember, Spaanse peper en sojaolie in een steelpan aan de kook (zorg dat er 1 cm sojaolie op de vaste ingrediënten drijft) en blijf roeren om aanbakken te voorkomen.
  2. Laat al kokend 3 minuten trekken, haal van het vuur en laat in het vocht afkoelen.
  3. Giet de afgekoelde olie van de zwarte bonensaus af en meng met de sojasaus.
  4. Steek de oesters open (klik hier), haal ze los, spoel de schelpen uit en leg de oesters terug in de schelpen.
  5. Gril de oesters, direct, op een hoog gestookte barbecue* (250ºC) tot het vocht begint te bubbelen, geef ze allemaal een lepeltje zwarte bonensaus direct opeten!
Notities

* Geen BBQ..? Gebruik de oven op de hoogste stand en blijf kijken tot je het eerste bubbeltje in de schelp ziet verschijnen. Meteen eruit, afmaken en aanvallen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.