Kip in het pannetje
Porties Prep Tijd
6personen 30minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
6personen 30minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Bestrooi de kip met zout en peper, bak de helft in 1 eetlepel olie in een stoofpan rondom bruin en haal na een paar minuten uit de pan. Herhaal dit met de rest van de kip.
  2. Fruit de ui glazig in 2 eetlepels boter, laat licht kleuren en voeg de spekblokjes toe.
  3. Bak 5 minuten door, voeg aardappel en bospeen toe, bak nog 3 minuten door en voeg toe aan de kippendijen.
  4. Blus de kip af met witte wijn, laat aan de kook komen en voeg bouillon en laurier toe.
  5. Stoof de kip 25 minuten met de deksel voor 1/3 op de pan en voeg de laatste 5 minuten de doperwten toe.
  6. Controleer de garing van de kip (er moet transparant vocht uit het gewricht komen als je erin prikt) èn van de aardappel en breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer met peterselie.
Notities

* Als je van het braadvocht echt een saus wilt maken kun je de kip passeren door een vergiet en het braadvocht licht binden met wat Allesbinder.