Recept Afdrukken
Augurken in Canada
Maaltijd snack
Prep Tijd 15 minuten
Porties
gram
Ingrediënten
Maaltijd snack
Prep Tijd 15 minuten
Porties
gram
Ingrediënten
Instructies
  1. Leg de augurken in een paar laagjes in een hoge pan, bestrooi met 2 eetlepels zout, zet 24 uur weg en spoel het zout eraf.
  2. Verwarm azijn met water tot 60ºC en laat hier erythritol en 1 eetlepel zout in oplossen.
  3. Steriliseer jam- of weck-potten en vul ze met augurken, sjalot , specerijen en warme azijn, zorg dat de augurken onder staan, sluit af en laat de potten op z’n kop afkoelen.
  4. Op deze manier zijn ze 2 weken houdbaar!
  5. Wil je de augurken langer bewaren?
  6. Vul dan gesteriliseerde jam- of weck-potten met augurken en specerijen, kook de azijn op, vul de potten af, sluit af en laat ze op hun kop afkoelen
  7. (de augurken zullen wel iets zachter worden door het afkoelen in de warme azijn).
  8. Laat minimaal 2 weken op een koele donkere plek rijpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.