Bij mijn pulled pork van 24 april staat helemaal niet verteld welke rub en welke bbq rub ik heb gebruikt. Slordig… De reactie van Michiel schudde me wakker et voila…

Natuurlijk is het allemaal een kwestie van smaak en kun je die aanpassen. Wat meer peper, wat meer suiker (nog meer suiker…?) of wat meer specerijen, experimenteer er lekker op los. Oh…, ter informatie, ik heb een paar jaar wedstijden gebarbecue’d en weet dat geen team, althans de hele goede die ook vaak winnen, zijn eigen sauzen en rubs maakt, die kopen ze allemaal in. Ik heb een keer een weekend les gehad van zo’n team en vooral dit onderdeel was een kleine deceptie. Waarom doen ze dit? Gemak, constante kwaliteit en (vooral) het feit dat er in die sauzen en rubs allemaal spulletjes, zoals fosfaten, zitten die de smaak opkrikken. Ik heb daar geen waarde-oordeel over, er zitten natuurlijke fosfaten in veel voeding, maar just good to know. Van de kant-en-klare sauzen kan ik Blues Hog aanbevelen, maar specialist Vuur en Rook heeft een breed (online) assortiment.

Daar gaan we!

Recept Afdrukken
Coca Cola bbq saus
Maaltijd garnituur
Keuken BBQ
Prep Tijd 15 minuten
Porties
Maaltijd garnituur
Keuken BBQ
Prep Tijd 15 minuten
Porties
Instructies
  1. Meng* Coca Cola met ketchup, suiker, susuhiazijn, sriracha en koffie en breng tegen de kook aan.
  2. Laat met 20% indampen en laat afkoelen.
  3. Breng op smaak met zout en peper.
Notities

*Dit hele gerecht is bewust op gewicht, ideaal om je pan of kom op een weegschaal te zetten die je na iedere toevoeging tarreert (op 0 zet)

Recept Afdrukken
All purpose BBQ rub
Maaltijd sauzen
Keuken BBQ
Prep Tijd 5 minuten
Porties
Ingrediënten
Maaltijd sauzen
Keuken BBQ
Prep Tijd 5 minuten
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Alle ingrediënten goed fijnmalen in de keukenmachine of de vijzel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.