Er leiden vele wegen naar Rome, net zoals naar Kansas Citry, home of the KCBS, de “officiële” bakermat van het bbq’en, en dan zeker van de pulled pork. Op wedstrijdnivo is dit een heel ding, zeg maar gewoon retemoeilijk, hoewel ik de brisket nog veel moeilijker vind, maar thuis is het een makkie, zeker deze “easy”.

Je moet ‘m een paar keer maken voordat ‘ie top is, enerzijds baart oefening kunst, anderzijds zijn er heel veel rubs en bbq sauzen in de handel. Laat je niet verleiden tot de Supermarkt maar kijk liever bij Vuur en Rook, ter plekke of online, die hebben echt de goede “shit”

Daar gaan we…

Recept Afdrukken
Pulled pork easy
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken BBQ
Kook Tijd 10-12 uur
Porties
minuten
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken BBQ
Kook Tijd 10-12 uur
Porties
minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Smeer de procureur rondom in met bbq rub en laat minimaal een nacht intrekken in de koeling.
  2. Stook je bbq (met een klep) tot 107º-130º C, en gebruik de platesetter (met opvangbak)
  3. Leg de procureur op het rooster, vette kant naar boven en gaar in 8 tot 12 uur uur naar 93º (kern).
  4. De tijd is uiteraard afhankelijk van de binnentemperatuur (doe) van je bbq.
  5. Laat het vlees 30 minuten rusten, en trek het daarna met je vingers uit elkaar, en ja…, dit doet pijn!
  6. Maak het shredded vlees aan met bbq saus maar gebruik niet teveel, en serveer extra saus on the side.
  7. *Als je geen kamado gebruikt maar bijvoorbeeld een kettle met een dunne wand moet je misschien een keer houtskool bijvullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.