De Italianen hebben voor elke saus een andere pasta.

Puttanesca wordt vaak met spaghetti gegeten omdat daar de saus mooi aan blijft hangen, maar je kunt daar ook schelpjes voor nemen vind ik, scheelt een hoop geslurp en vooral geknoei en de saus blijft mooi in de vorm hangen.

Recept Afdrukken
Pasta Puttanesca
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Italian
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 5 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Italian
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 5 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Gaar de ansjovis met olie in een sauspannetje en druk fijn met een vork.
  2. Voeg knoflook en chili toe en laat even garen.
  3. Voeg tomaat, olijven en kappertjes toe, laat warm worden en breng op smaak met zout en peper.
  4. Kook de pasta in ruim kokend water met wat zout volgens de instructies op het pak en giet af.
  5. Je kunt de saus eventueel wat vochtiger maken met kookwater van de pasta.
Notities

* Wil je het vegetarisch houden, of ben je sowieso niet dol op ansjovis, dan laat je het eruit en gebruik je wat meer zout.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.