When in Rome… dus at ik vorige week in Canada gefrituurde augurken… En, wat denk je, nog hartstikke lekker ook. Augurken, dit waren niet de beste, door een beslagje en hop in de frituur (de skinny bitch aan de tafel naast ons, met heel groot ‘She is fierce’ op haar dij getatoeëerd, hoe verzin je het…, at er in no-time 8 weg). Echt lekker!

Zeker zo lekker zijn deze cheese-pickles en dat ligt niet alleen aan de spicy cheddar die hier gesneden in het vak ligt, maar vooral aan de Bick’s Polskie Ogórki (dill pickles) waar ik ondertussen aan verslaafd ben.

Recept Afdrukken
Cheese-pickles
Maaltijd snack
Keuken Amerikaans
Porties
Ingrediënten
Maaltijd snack
Keuken Amerikaans
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm een pan met anti-aanbaklaag goed voor maar, niet te heet.
  2. Bak een cheese slice in de koekenpan tot het begint te bubbelen en er kleine gaatjes ontstaan.
  3. Haal de pan van het vuur en lag na 15 seconden een augurk haaks op de kaas. Rol de punten naar elkaar toe, ik doe dit met 2 handen, spateltje in de ene, pincet in de andere
  4. Leg de pickle op een stuk vetvrij papier om af te koelen.
Notities

* Let een beetje op de maat van de augurk, je kunt ze eventueel doorsnijden, en ze mogen iets uitsteken. Verder is het net als pannenkoeken bakken, de eerste 3 zien er niet uit en daarna gaat het prima


Reacties

  1. Door Margit

    Ik heb gezocht in de Poolse supermarkten, maar Bick’s augurken zijn enkel in Canada te krijgen. Maar de geschiedenis van dit augurken-imperium start in Amsterdam. https://www.joodsamsterdam.nl/bicks-pickles/

    Ik zal dus zelf dille-augurken moet inmaken. Heb jij een succes-recept?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.