Als we bijna aan het einde zijn van onze San Sebastian-trip willen we eigenlijk nog maar één ding…, rustig eten. Met rustig eten bedoel ik niet meer dan 2 herkenbare producten op het bord en niet teveel wilde smaken. Puur en simpel, en er is in Spanje geen betere plek dan Nerua van chef Josean Alija in het Guggenheim museum in Bilbao.

We kopen vantevoren online een ticket voor het museum waar we doorheen crossen. Prachtige architectuur, echt bijzonder, en de kunst is mooi maar heel groots, dus om nu een half uur naar een wandje Marilyn’s van warhol te kijken terwijl je aanpand heerlijk kunt eten, je begrijpt!

Voor Nerua moet je buitenom, terwijl het eigenlijk tegen het musemgebouw is geplakt en we worden ontvangen in de keuken. De amuses staan klaar en na 3 kleine bites gaan we aan tafel.

We gaan voor het menu “14 products”;

Oester met eidooier en rijst-crunch

Witte asperge met knolraap en mierikswortel

Baby-erwtjes met jus van inktvis (zie boven)

Borage, zee-egel en jus van ansjovis

Krab met trechtercantharel en mais

Baby tuinboontjes met tarwe, sardine en oregano

​Ravioli van paling met biet en groene appel

Scheermes van de grill met piparras (Baskische groene peper) marinade

Ansjovis met salie

Gezouten makreel met “black sauce” (inkt)

Tongschar met langoustine en limoen

Lamszwezerik met kool en kappertjes

Geklopte casseine (melkeiwit) met aardbeienijs en krokante bloemetjes

Avocado met ijs van fenegriek, zwarte olijven en koffie

Ik kan er uren over praten maar het is in één woord geweldig. Alles wat we gisterenavond misten is aanwezig. Smaak, spanning, verbazing, en vooral eenvoud. Supergoed en een waardige afsluiting van een superleuke trip.

Nerua| Abandoibarra Etorb 2 | 48001 Bilbao | www.neruaguggenheimbilbao.com


Reacties

  1. Mooi, wat een aanrader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.