Was gisteren even bij Marqt, even kijken hoe het ervoor staat na de eerste 3 weken, wat een toptent. De spulletjes (onze spulletjes) lagen er mooi bij, we hebben al een paar keer aangevuld want het loopt hardstikke goed, maar ook de anderen zijn allemaal top. Het begint al bij binnenkomst waar je door een soort groentestraat wordt geleid, allemaal vers, al dan niet gekoeld, en biologisch, waarna je met je neus in de vis valt. Super presentatie en mooi aanbod, zowel op ijs als in de wandkoeling. Naast de vis staat de slager, die waarschijnlijk net even op koffiepauze was, waardoor ik geen entrecote kocht (liggen alleen per 2 verpakt in de wand en ik was ‘s avonds alleen), maar 2 kant en klare ballen gehakt, die helemaal top waren. Door richting kant en klaar, voor een doosje rode en gele bieten (even omroeren in een steelpannetje), langs het brood wat 4 x per dag vers wordt gebakken, richting kaas. Overigens lees je het goed, het brood wordt ter plaatse gebakken, en niet afgebakken. De hele dag door zie je mengmachines, enorme mixers, en bakkers die sur place het brood bakken. Bij de kaas licht een avalanche (Frans voor lawine) van mooie biologische boerenkazen, veel buitenlands ook, en ik neem een stukje Urberger, doet me denken aan een combinatie van Beaufort en Appenzeller. Ik sla de comestibles even over, ondanks het bio-karakter zit er toch vaak wat suiker en vooral koolhydraten in en ik ga net zo goed, en sluit aan richting kassa’s, die heel handig aan het einde van de wijnstraat staan. Ik neem een flesje Oyondoa tinto joven mee (E, Navarra, 2006) die s’ avonds na de kookles buitengewoon goed valt. Afrekenen met pin of Visa, geen cash, en € 17.= later sta ik buiten (sla-2 ballen gehakt-rode en gele bietjes-fles wijn-bak sla). Volgende week weer.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.