Tijdens de laatste dag van de opnames van Simple Smart BBQ kwamen we bij het zoette hoofdstuk met o.a. ananascake, citroencake met maanzaad, coconut choco dollies en deze overheerlijke mandarijnencake.

Eigenlijk ontzettend stom, we waren met fotograaf Dennis, chef styling Isabel, chef keuken Aram en schrijver dezes afgereisd naar het pittoreske Roquecor (Tarn et Garonne) met een trailer vol met spullen om eens in een andere setting te fotograferen.

In het meest pittoreske huis ever ging dagelijks om 6:30 de wekker, werden om 7:15 de vuren opgestookt en vanaf 8:00 gefotografeerd. Zo’n boek fotografeer je het makkelijkst per hoofdstuk, waarbij ik wel zo handig ben om sowieso dagelijks einde-dag een mooi stuk vlees op de Green Egg te gooien, maar verder eet je de eerste 2 dagen voornamelijk groenten en op dag 4 een avalanche aan vis.

Je raadt het al, de laatste dag de desserts, we hadden wel een winkel kunnen beginnen…

(meesterlijke foto’s as always van Dennis Brandsma)

Recept Afdrukken
Mandarijn met mandarijn
Maaltijd dessert
Keuken Frans
Porties
Ingrediënten
Maaltijd dessert
Keuken Frans
Porties
Ingrediënten
Instructies
 1. Breng 3 mandarijnen, heel en met schil, in ruim kokend water tegen de kook aan en laat 40 minuten garen. Laat iets afkoelen, snijd doormidden, verwijder eventuele pitten en maal met schil en al fijn in de keukenmachine.
 2. Roer met de mixer eieren en 250 gram suiker tot de eieren wit zijn, meng vervolgens met bloem, amandelmeel en bakpoeder, en daarna met de mandarijnpuree.
 3. Vet een cakevorm in met boter, vul met het beslag en bak in ± 60 minuten gaar in een op 180ºC voorverwarmde oven (controleer met een rvs patépen of de pen droog uit de cake komt, dan is ze pas goed).
 4. Laat de cake iets afkoelen, stort op een rekje en laat helemaal afkoelen.
 5. Breng het restant van de suiker met water, Grand Marnier en citroen-sap en -schil aan de kook en laat tot de helft indampen.
 6. Verwijder de citroenschillen, leg 6 gepelde mandarijnen in partjes in de siroop en laat alles afkoelen.
 7. Serveer de cake met de mandarijnpartjes en crème fraîche.

Reacties

 1. Door Paard

  Juul!
  6 of 9 mandarijnen?

  Waar blijft het sap van de citroen?

  Schil Citroenen dus niet raspen maar grof eraf halen?

  Idd 349 gram suiker voor de siroop?

  Kus

 2. Door Jose

  Bijzondere cake, smaakt naar meer….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.