En toen waren we op MAD, of eigenlijk moet ik zeggen MAD 2, het 2de symposium georganiseerd door René Redzepi c.s. in het teken van voedsel met als thema “appetite”.

Iets buiten Kopenhagen in een circustent op een braakliggend terrein, varen met een bootje, ontbijten, lunchen en een biertje om 6 uur, maar vooral alle neuzen dezelfde kant op.

Super-interessante lezingen van journalisten, recensenten, chefs, zee-egelduikers, botermakers, ieder met een eigen verhaal. Kleine testjes tussendoor, hoe voelt het nu om 4 uur onderwater te zijn bij +2 Cº, hoe smaakt een mier, en hoe beleef je het verhaal van een Chinees pop-uprestaurant met een Chinees biertje in je hand. Geweldig inpsirerend!

2 zware dagen waar de betekenis eigenlijk pas later naar binnen sijpelt, en nu nog.

Veel vakidioten dus, die je allemaal ’s avonds weer tegenkomt, want Kopenhagen is niet zo heel groot, en de lekkere restaurants zijn op 2 handen te tellen. Wij (Kraan en ik) aten 2 avonden in dezelfde geweldige keuken, waarover morgen meer.

Volgend jaar staat al in de agenda!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.