Op mijn bureublad zit een mapje wat dringend leeg moet. Het heet “wat in het vat zit” en bestaat voornamelijk uit foto’s van eerdere etentjes, ontnoetingen en gebeurtenissen. Het puilt uit, en dat is niet zo gek want de laatste weken plaats ik veel te weinig berichtjes… Sorry Ron (die me daarover aansprak).

We beginnen bij het begin; Taste of London, daar was ik 20 & 21 juni. De 20ste was er een pre-opening de avond vantevoren, prima feestje met de uitreiking van de awards, maar daar heb ik 23 juni al over geschreven, en zo ook over het heerlijke eten bij Hakassan daarna.

Taste zelf is nog niet echt beschreven en daar kunnen we dan ook kort in zijn. Regen, regen, regen, maar daar hebben de Engelsen geen moeite mee, en veel restaurants (42!) en standjes-kraampjes (100+). Heel veel drank, maar relatief weinig wijn, heel veel “homemade” spulletjes, maar dan weer vrijwel geen vlees en vis, en een ongelooflijk goede sfeer. De entreeprijs is fors,  £ 28,= aan de deur (ruim € 35,-) maar je ziet toch veel meer foodies dan in Nederland (wat niet zo gek is want er wonen meer mensen in London en het evenement bestaat daar langer).

Enfin, leuke stands dus, met alleen maar koekjes, of alleen maar zout, of alleen maar tonic, maar ook mooie decors, zoals een buitenbar die volledig is gemaakt van oude Chesterfields. Veel restaurants, Yauatcha met de beroemde “venisson puff”, Barbacoa, het nieuwe grillrestaurant van Jamie Oliver, en natuurlijk Albert Roux’s Le Gavroche, ooit 3 sterren, nu nog 2 onder zoon Michel. Evenals vorig jaar een schamele vertoning met een salade in een glas dat je mag houden (voor £ 25,=), spaghetti van inktvis in een schelpje (£ 8.=), een rolletje van zalm met crème fraiçhe (£ 7,=), en een tafeltje met stapels boeken die à la minute door de master zelf kunnen worden gesigneerd.

De dames van British Airways hebben in ieder geval een hoop lol, regen of geen regen, net zoals wij als we om 16.00 uur tijdens een hoosbui het veld worden afgejaagd. Opruimen en klaarmaken voor de volgende ronde om 17.30!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.